Wagner grubu silahlarını Rus ordusuna teslim etti!

Wagner paralı asker grubu 2.000'den fazla ağır silahı Rus ordusuna teslim etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner'in Rusya'nın askeri envanterine 2.000'den fazla askeri donanım teslim ettiğini açıkladı. Bakanlık, transfer sürecinin planlı devam ettiğini ve tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

TESLİM EDİLEN ENVANTERDE NELER VAR?

Bakanlıktan yapılasn açıklamada Rus ordusuna teslim edilen envanterde çeşitli türlerde ana muharebe tankları, çoklu roketatar sistemleri, kundağı motorlu ve çekili toplar, uçaksavar sistemleri ve diğer savaş araçları da dahil olmak üzere yüzlerce ağır silah parçası yer alıyor.

Verilen detaylar arasında, PMC grubu tarafından transfer edilen düzinelerce savaş aracının "asla bir savaş ortamında kullanılmadığı" bilgisi de yer aldı. Grup ayrıca 2.500 tondan fazla çeşitli mühimmat ve yaklaşık 20.000 ateşli silah teslim etti.

Wagner grubu silahlarını Rus ordusuna teslim etti!

NELER YAŞANMIŞTI?

Wagner askeri grubunun lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya'ya suçlamalarda bulunmuş ve Rus ordusunun yöneticilerine karşı savaş ilan edip darbe yapmaya kalkışmıştı.

Yaşanan bazı sıcak çatışmaların ardından Belarus Devlet Başkanı Lukoshenko, Rusya'da silahlı ayaklanma başlatan Wagner'in lideri Evgeny Prigojin ile görüşme gerçekleştirdi.

Belarus Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Wagner lideri, Lukaşenko'nun 'Rusya topraklarında ilerleyişini durdurma' çağrısını kabul etti" denildi.

Yaşananlar ardından Prizgozhin birlikleri ele geçirdiği şehirleri Rus ordusuan teslim etti.

Wagner grubu silahlarını Rus ordusuna teslim etti! ile ilgili etiketler Rusya Wagner Grubu Yevgeniy Prigojin
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir Çiğli'de öfkelenen sendika temsilcisi müdürün odasına balyozla daldı!

İzmir Çiğli'de Genel İş Sendikası Karşıyaka Garajı Temsilcisi Oğuzhan Alkan, ESHOT Garaj Müdürünün odasına balyozla daldı. Sinirden kendini kaybeden Alkan, balyozla makam odasının masasını parçaladı.