Washington Post tarafsız kaldı, Harris yanlıları çıldırdı

ABD’nin eski gazetelerinden Washington Post, ABD başkanlık seçimlerinde tarafsız kalma kararı alınca çok sayıda çalışanından tepki gördü. Gazete özellikle Harris taraftarı çalışanları tarafından “korkaklıkla” suçlandı. Genel Yayın Yönetmeni istifa etti

SUPERHABER ÖZEL

Washington Post gazetesi Cuma günü, onlarca yıllık geleneği bozarak artık başkan adaylarını desteklemeyeceğini duyurdu ve bu karar hem çalışanlardan hem de dışarıdaki eleştirmenlerden sert tepki aldı.

Gazetenin eski baş editörü Marty Baron, bu hareketi kamuoyunda "korkaklık" olarak kınadı.

Gazetenin internet sitesinde yayımlanan notla kamuoyuna yapılan duyuruda, Washington Post yayıncısı Will Lewis kararı, "okuyucularımızın kendi fikirlerini oluşturma yeteneğini destekleyen bir açıklama" olarak nitelendirdi.

Bunun üzerine gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Robert Kagan istifa etti.

Washington Post tarafsız kaldı, Harris yanlıları çıldırdı

Robert Kagan

Gazetenin 46 yıllık deneyimli muhabiri David Maraniss, sosyal medyada paylaştığı gönderide bu hareketi "aşağılık" olarak nitelendirerek, "Bugün gazetecilik kariyerimin en kasvetli günü" ifadelerini kullandı.

Washington Post tarafsız kaldı, Harris yanlıları çıldırdı ile ilgili etiketler Kamala Harris Washington Post
GÜNÜN VİDEOSU

Provokatörler SAHA EXPO'yu hedef almak istedi! Hakan Fidan'a tepki çeken soru...

 712 yerli, 760 civarında da yabancı firmanın katıldığı SAHA EXPO'da bir grup provokatör İngiliz BAE Systems firması üzerinden provokasyon çıkarmak istedi. Hakan Fidan’a, ‘Savunma Sanayi Fuarı’nda İsrail’e silah tedariği yapan firmanın ne işi var?’ sorusunu soran vatandaşa korumalar müdahale etti.