Wattpad nedir? Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı?

Dijital hikaye platformu Wattpad, Türkiye'de erişim engeli ile gündeme geldi. Okuyucu ve yazarların ücretsiz olarak makale, hikaye ve şiirler paylaşabildiği popüler platforma artık erişim sağlanamıyor. Bu bağlamda bir çok Wattpad kullanıcısı 'Wattpad neden yasaklandı?' veya 'Wattpad tekrar açılacak mı?' gibi soruları arama motorlarında araştırıyor. Peki, Wattpad nedir? Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı? İşte, Wattpad yasağı hakkında merak edilenler...

Dijital hikaye platformu Wattpad, Türkiye'de erişim engeliyle karşı karşıya kaldı. Okuyucu ve yazarların ücretsiz olarak makale, hikaye ve şiirlerini paylaşabildiği bu popüler platforma artık erişilemiyor. Bu durum, birçok Wattpad kullanıcısını "Wattpad neden yasaklandı?" ve "Wattpad tekrar açılacak mı?" gibi soruları sormaya yöneltti. Peki, Wattpad nedir? Wattpad neden yasaklandı? İşte Wattpad yasağı hakkında bilmeniz gerekenler...

Wattpad nedir? Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı?

WATTPAD NEDİR?

Wattpad, kullanıcıların kendi hikayelerini, romanlarını, şiirlerini ve makalelerini yazıp paylaşabilecekleri bir dijital platformdur. 2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından kurulan Wattpad, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır. Platform, okuyucuların çeşitli kategorilerde yazılmış eserleri keşfetmelerine ve yazarlarla etkileşimde bulunmalarına olanak tanır.

WATTPAD YASAKLANDI MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadelerine yer verdi. Bu açıklama, erişim engelinin yasal bir karar doğrultusunda alındığını doğruluyor.

WATTPAD NEDEN YASAKLANDI?

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Wattpad, 12 Temmuz 2024 tarihli mahkeme kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. Bu gelişme, özellikle genç kullanıcılar arasında büyük merak uyandırdı. Wattpad'ın kapatılma nedeni henüz resmi olarak açıklanmazken, bazı içeriklerin Türkiye yasalarına aykırı bulunmuş olabileceği düşünülüyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadelerini kullandı.

Wattpad’ın kapatılma sebebi hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, platformda bulunan bazı içeriklerin Türkiye’nin yasal düzenlemelerine aykırı bulunmuş olabileceği yönünde spekülasyonlar mevcut. Wattpad, özellikle genç yazar ve okuyucular arasında oldukça popüler bir platform olarak biliniyor.

Wattpad nedir? Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı? ile ilgili etiketler BTK
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.