Webo müslüman mı? Pierre Webo kimdir?

Webo müslüman mı merak ediliyor. Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain Başakşehir maçında Pierre Webo'ya yapılan ırkçılık sonrası futbolseverler Pierre Webo müslüman mı araştırıyor.

Webo müslüman mı, Pierre Webo müslüman mı sorularının yanıtı haberimizde. Şampiyonlar Ligi'nde ırkçı saldırıya uğrayan Pierre Webo kimdir, müslüman mı?

WEBO MÜSLÜMAN MI? PİERRE WEBO KİMDİR?

Pierre Webo’nun Kulüp Kariyeri

Pierre Webo, küçük yaşlarda başladığı futbol kariyerine yaşadığı bölgede amatör kulüp olan Kouogat takımında başladı. Farklı bir ülkeye gitmesiyle beraber daha sonra Gambiya ekiplerinden Real Banjul takımına transfer oldu ve burada profesyonel oldu. 2000 yılında ise Uruguay'ın ünlü ekiplerinden Nacional'e transfer oldu.

2 yıl boyunca Güney Amerika’da futbol oynayan Kamerunlu, daha sonra Avrupa’ya yöneldi ve İspanya İkinci Lig takımlarından Leganes takımına 2003'de transfer oldu. Çok kısa bir tecrübe yaşadıktan sonra Osasuna’ya geçiş yaptı.

Webo, 2003 yılından 2011 yılına kadar İspanyaol takımlarda forma giydikten sonra 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile henüz ilk maçında Galatasaray'a, daha sonra ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor'a daha sonra ise ileriki haftalarda Fenerbahçe'ye goller atarak dikkatleri birden üzerine çekti. Kamerunlu oyuncu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un oyun sistem ile 53 maçta attığı 24 golle büyük bir başarı sağladı.

Pierre Webo’nun Milli Takım Kariyeri
Pierre Webo, 2003 yılında ilk kez Kamerun Millî Takımı'na davet edilen edildi. Milli Takım ile Fildişi Sahili Millî Futbol Takımı'na karşı oynanan 2006 FIFA Dünya Kupası elemelerindeki maçta kendini gösterme fırsatını buldu. Milli Takımı ile 59 maça çıkan Webo, bu maçlarda 22 gol attı.

Pierre Webo’nun Başarıları
Nacional
Primera División Uruguaya: 2001, 2002
Osasuna
İspanya Kral Kupası: 2004–05 (ikinciliği)
Fenerbahçe
Türkiye Kupası: 2012-13
Süper Lig: 2013-14
Türkiye Süper Kupası: 2014
Bireysel Başarıları

Copa Sudamericana: 2002 Gol Kralı

Webo müslüman mı? Pierre Webo kimdir? ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyon webo müslüman mı
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uzman çavuş M. Recai Işık eşini katledip kafasına sıktı

Boşanma aşamasındaki eş cinayetlerine bir yenisi Diyarbakır'da eklendi... Uzman çavuş Muhammed Recai Işık boşanma aşamasındaki eşi Bedriye Işık'ı çarşıdaki bir iş yerinin önünde tabancayla öldürdü, ardından kafasına sıkarak kendi yaşamına da son verdi.