WhatsApp'tan yeni özellik! Diğer mesajlaşma uygulamalarını telefondan silmeye hazır olun...

Meta, WhatsApp ve Messenger uygulamaları için üçüncü taraf mesajlaşma entegrasyonunu resmen duyurdu. İlk olarak Avrupa Birliği (AB) kullanıcılarını kapsayacak bu büyük güncelleme, WhatsApp ve Messenger'da diğer mesajlaşma uygulamalarından (iMessage, Telegram, Google Messages ve Signal gibi) gelen mesajların gönderilip alınmasına olanak tanıyacak.

Bu yenilik, AB’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) kapsamında “dijital kapı bekçisi” olarak sınıflandırılan Meta'nın, üçüncü taraf uygulamalarla uyumlu hale gelme gereksinimlerini karşılamak amacıyla geliştirildi. Kullanıcılar, bu güncelleme sayesinde dış uygulamalardan gelen mesajları tek bir gelen kutusunda toplama veya ayrı tutma seçeneklerine sahip olacak.

Meta, bu entegrasyonla yalnızca mesajlaşmayı değil, kullanıcı deneyimini de zenginleştirecek özellikler sunmayı hedefliyor. Mesajlara tepki verme, doğrudan yanıtlama, yazma bildirimleri ve okundu bilgisi gibi gelişmiş mesajlaşma özellikleri de kullanıcılara sunulacak. Ayrıca, yeni bildirimler sayesinde, üçüncü taraf uygulamalardan gelen sohbetleri bağlama zamanı geldiğinde kullanıcılar bilgilendirilecek.

Meta'nın planları, yalnızca mesajlaşma ile sınırlı değil. Şirket, 2027 yılına kadar WhatsApp, Messenger ve üçüncü taraf uygulamalar arasında video ve sesli aramaları da desteklemeyi planlıyor. Bu hamle, dijital iletişim hizmetlerinde büyük bir dönüşümün habercisi olarak görülüyor.

WhatsApp'tan yeni özellik! Diğer mesajlaşma uygulamalarını telefondan silmeye hazır olun...

Meta’nın bu entegrasyonu hayata geçirme çabaları, AB’nin DMA düzenlemeleri doğrultusunda zorunlu hale geldi. WhatsApp ve Messenger ile entegre olmak isteyen üçüncü taraf uygulamaların, mesajların gizliliğini koruyan Signal Protokolü'nü kullanması gerekecek. Meta, bu protokolü talep eden üçüncü taraf uygulamalarla paylaşacağını belirtti.

Bu süreçte bazı teknik ve güvenlik zorlukları bulunsa da Meta, DMA'nın belirlediği temel gereksinimlerin ötesine geçerek kapsamlı bir mesajlaşma deneyimi sunmayı hedefliyor.

WhatsApp'tan yeni özellik! Diğer mesajlaşma uygulamalarını telefondan silmeye hazır olun... ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Ünlü salça markasının tesisinden skandal görüntü! Tarım Bakanlığı faaliyetlerini askıya aldı

Ünlü bir salça markasının tesisinde domates sevkiyatı yapan kişi salça olmak üzere bekleyen domateslerin halini videoya çekip sosyal medyada paylaştı. Tesisteki ölü farenin de görüldüğü görüntü gündem oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti.