Yabancının hisse senetlerine küskünlüğü devam ediyor

Her hafta Perşembe günü açıklanan TCMB ve BDDK bültenlerine göre, 19 Temmuz ile biten haftada, TCMB'nin brüt döviz ve altın rezervleri 153,9 milyar dolar ile yatay bir seyir izlerken, swap ve kamu dövizleri hâriç net rezervler 16 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Söz konusu haftada, yabancı yatırımcı 700 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi (DİBS) satışı gerçekleştirirken, hisse senetlerinde ise 124 milyon dolar alıcı konumda olmuşlar.

YABANCI PORTFÖYÜ 1 MİLYAR DOLAR AZALDI

Hisse senetlerine karşı küskün konumda olan yabancının yılbaşından bu yana portföyü 1 milyar dolar azaldı. BDDK verilerine göre ise KKM bakiyesi 60,9 milyar TL azalırken, dolar cinsi anapara ise 1,9 milyar dolar düşüşle 57 milyar dolar seviyesine geldi. KKM’den çıkışlar Ağustos 2023'ten bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Öte yandan, yurtiçi yerleşiklerin yabancı para mevduatları son haftalarda artış göstermeye başladı. Söz konusu haftada 1,5 milyar dolar artışla yaşanırken, son 2 haftada artış 2,66 milyar dolar oldu. Böylelikle TL mevduatın toplam mevduat havuzunda payı %51,5, döviz ve KKM'nin toplam payı ise %48,50 oldu.

Yabancının hisse senetlerine küskünlüğü devam ediyor ile ilgili etiketler Merkez Bankası Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.