Yalova seçim sonuçları 2019! İl ilçe oy oranları..

Yalova seçim sonuçları 2019! Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla sonuçlar hakkında yapılan araştırmalarda artış gözleniyor. Belediye başkan adayının seçileceği yerel seçimlerde vatandaşlar Yalova için sandık başına gidiyor. Seçim yarışının kıyasıya geçeceği şehirler arasında yer alan Yalova'da partiler güçlü isimleri aday gösteriyor. İşte Yalova Belediye Başkanı kim oldu? Ne zaman açıklanacak? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Yalova seçim sonuçları 201931 Mart yerel seçimlerde sandıklardan çıkacak isimler merakla beklenmeye başladı. Seçim sonuçları en çok merak edilen yerler arasında bulunan Yalova'da partiler çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.AK Parti Yusuf Ziya Öztabak'ı aday gösterirken, MHP Murat Arslanhan'ı aday gösteriyor.CHP ise mevcut belediye başkanı Vefa Salman'ı aday gösteriyor.Sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte seçmenler hangi partinin seçimi kazandığını araştırmaya başladı.İşte Yalova Belediye Başkanı kim oldu? Ne zaman açıklanacak? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Yalova seçim sonuçları 2019! İl ilçe oy oranları..

YALOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Yalova Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz açıklanmadı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından belli olacak Yalova'nın yeni belediye başkanı açıklandığı anda haberimize eklenecektir.

VEFA SALMAN KİMDİR?

 1965 yılında Yalova’da doğdu. Bursa Erkek Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra,1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirerek iş hayatına atıldı.

Yirmi yıl Yalova’da ticari yaşamının içerisinde yer alan Başkan Vefa Salman,1988 yılında, Yalova’da yayınlanan tek günlük gazete olan Haberci Gazetesi’nde yazı hayatına başlamıştır.

Yalova’da yayınlanan ikinci günlük gazete olan Yalova Gazetesi’nin kurucularından olup, gazetenin imtiyaz sahipliği ve başyazarlığını 7 yıl sürdürmüştür. Yalovamiz.com isimli yerel internet sitesinin kurucularından ve sitenin köşe yazarlarındandır. Birçok makale, haber ve yazısı yerel ve ulusal çeşitli gazetede, dergi ve internet haber sitelerinde yayımlanmıştır.

İlk şiir kitabı ‘’Özgünce’’ 2007 yılında basıldı. İkinci şiir kitabı baskıya hazır olup, yayımlanmış yazılarından derlediği üçüncü kitabının çalışmaları devam etmektedir.

Halen İstanbul Veteriner Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Başkan Vefa Salman ,üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Murahhas Üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğunu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Başkan Vefa Salman, 2003-2009 yılları arasında iki dönem CHP  İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2009 yılları arasında Yalova Belediyesi Meclis Üyeliği ve Grup sözcülüğü yapmıştır. Yalova Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecine kadar CHP İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur.

10.02.2014 tarihinde CHP Parti Meclis Kararı ile Yalova Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Vefa Salman galibiyetle çıktığı 30 Mart yerel seçimlerinin ardından itirazların yaşanması sebebiyle 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenen seçim sonucuna göre Yalova Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen SALMAN, Dilek SALMAN ile evlidir.

YUSUF ZİYA ÖZTABAK KİMDİR?

 Rize'de 1963 yılında doğan Yusuf Ziya Öztabak, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eğitiminin ardından Yalova'da iş hayatına atılan Öztabak, serbest muhasebeci, mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak mesleğini icra etti.

Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında denetim, disiplin ve yönetim kurulu üyeliği ile başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Öztabak, UÜ Yalova Meslek Yüksek Okulunda da misafir öğretim görevlisi olarak meslek dersleri verdi.

 
Öztabak, Yalova Yardım Derneği Başkanlığı, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Siyasi hayatına 2001'de başlayan Öztabak, Yalova'da AK Parti kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı, mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığı ve siyasi, hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu ve 2004-2009 döneminde Yalova Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yaptı.

AK Parti meclis grup başkanlığı ve belediye başkan vekilliği görevlerinde de bulunan Öztabak, 23. Dönem Genel Seçimleri'nde milletvekili aday adayı oldu. 28 Nisan 2014'te il başkanlığı görevine başlayan ve bu görevini halen sürdüren Öztabak, evli ve 3 çocuk babası.

YALOVA

Yalova, bugünkü idari bölünüşe göre merkez ilçeyle birlikte 6 ilçeden oluşmaktadır. İlçeler; Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal'dir.

Yalova'nın 6 ilçe belediyesi ile birlikte, toplam 15 belediyesi bulunmaktadır; merkez ilçede 1 (Kadıköy), Altınova'da 3 (Kaytazdere,Subaşı ve Tavşanlı), Çınarcık'ta 4 (Koruköy, Esenköy, Kocadere ve Teşvikiye) ve Çiftlikköy'de 1 (Taşköprü) belediyesi ve toplam 43 köyü vardır ve Osmanlı Devleti bu topraklar üzerinde kurulmuştur.

Yalova, 6 Haziran 1995 tarihinde il olmuştur.

Şehrin nüfusu 2010 yılına göre 98.347'dir.1973'te 21.000 olan nüfusu 1990'da 65.823'e, 2000'de 70.118'e, 2007'de 87.372'ye çıkmıştır.

Armutlu Yarımadası'nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara bölgesinin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik ve İznik ilçeleri) ve Gemlik körfezi yer almaktadır. Yalova ilinin kuzeyinden güneybatısına kadar olan sınırları Marmara Denizi ile çevrilmiştir.

Kıyılar, girintili çıkıntılı bir özellik göstermez. Yalova'nın 39-40º kuzey enlemi, 29-61º doğu boylamları arasında denizden yüksekliği 2 metre, en yüksek noktası 926 metredir. 839 kilometrekarelik alanı ile ülke yüzölçümünün % 0.11'lik bölümünü kapsamaktadır.

Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ilidir ve 105 km ile denize en uzun kıyısı olan turistik illerinden de birisidir.

Yalova, verimli ve bereketli ovalara sahiptir. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü ile deniz arasında birbirinden alçak tepeciklerle ayrılan büyüklü küçüklü ovalar oluşmuştur. Bu ovalar, akarsular boyunca uzanmakta olup çevrelerinde meyvecilik ve sebzecilik yapılmaktadır.

Yalova'nın toplam yüzölçümünün (847,000 ha) %82'si, tarım arazisi (221,730 ha), orman alanı (468,090 ha) ve çayır-mera arazisinden (7,944 ha) oluşmaktadır.

İlin bitki örtüsünü makiler ve ormanlar oluşturmaktadır. Samanlı Dağları'nın kuzey ve güneyinde vadi içlerinde bulunan makiler, bu kütlenin etekleri boyunca kesintili şeritler ve parçalar halinde bulunurlar.

Yalova'nın güneyindeki dik yamaçlar gür bir orman örtüsü ile tamamen kaplıdır. Ormanlık alanlarda genellikle kayın, meşe, gürgen, kızılcık, kestane ve ıhlamur ağaçları görülür. Yalova'daki ormanlardan çevrenin odun ve kereste ihtiyacı karşılanmaktadır.

Yalova il sınırları ekolojik çeşitliliği kadar etnik ve kültürel çeşitliliğiyle de zenginlik göstermektedir. Anadolu'nun her yanından aldığı göçlerle hem inançsal hem de dilsel çeşitliliği artmıştır. İl genelinde Türkçe'den başka Pomakça, Avarca, Çerkesçe, Lazca, Gürcüce, Dargice, Kürtçe, Boşnakça, Tatarca/Karaçayca konuşan etnik grupların yerleşimleri bulunmaktadır. Ayrıca İzel, Şebnem Ferah, İbrahim Kutluay, Mehmet Okur gibi ünlü isimler Yalova doğumludur.

Tarih Bölgedeki ilk yerleşimler prehistorik çağlarda MÖ 3000 yıllarındadır. Bölge MÖ 2000'lerde Hititler, MÖ 1200'lerde Frigler bölgede hakimiyet kurdular. Bölge MÖ 74'de Romalılar tarafından fethedildi. Roma İmparatorluğu'nun 395 yılındaki bölünmesinden sonra Yalova Bizans İmparatorluğunun yönetimine geçti. 1302'de, Yalova Osmanlı İmparatorluğu'nun kontrolüne geçti.

Mustafa Kemal Atatürk yaşamının son bölümünde ara sıra Yalova'yı ziyaret etmiş ve Yürüyen Köşk'te dinlenmiştir. Bir konuşmasında "Yalova benim kentimdir." şeklinde şehire olan sevgisini dile getirmiştir

Yıl Nüfus
1965 13,500
1970 17,000
1975 27,000
1980 42,000
1985 54,600
1990 65,823
1997 78,000
2000 70,118
2007 87,372
2008 91,047
2009 92,166
2010 98,347

Belde ve köyler Yalova merkez ilçeye bağlı 1 belde ve 11 köy vardır: Belde: Kadıköy.
Köyler: Elmalık,Çiftlikköy, Esadiye, Güneyköy, Hacımehmet, Kazımiye, Kirazlı, Kurtköy, Safran, Samanlı, Soğucak, Sugören köyleridir.

Çiftlikköy İlçesine bağlı 1 belde ve 9 köy vardır: Belde: Taşköprü.
Köyler:Çukurköy, Dereköy, Burhaniye, İlyasköy, Denizçalı, Kabaklı, Kılıç, Laledere, Gacık köyleridir.

Kardeş Kentler Japonya Tonami
Almanya Bad Godesberg
Çin Halk Cumhuriyeti Panjin
Güney Kore Suwon
Bulgaristan Smolyan
Yunanistan Gümülcine
Romanya Mecidiye
Rusya Federasyonu Belogorsk

 

Yalova seçim sonuçları 2019! İl ilçe oy oranları.. ile ilgili etiketler Yerel seçim Yalova 2019 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.