Yardım seferberliği çığ gibi büyüdü; ünlü oyuncu tek tek koli taşıdı! Görüntüleri görenler şaştı kaldı

Deprem sonrası başlayan deprem seferberliğine bazı ünlü isimler parasını, bazı ünlü isimler fiziki gücünü, bazı ünlü isimlerse her ikisini de koydu. O isimlerden biri Edirne’de toplanan yardımlar için gönüllü oldu.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketlerinin ardından başta depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş olmak üzere depremden etki alan Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’ın yaralarını sarmak için başlayan yardım seferberliği çığ gibi büyümeye başladı. Yardımın ilk gününden bu yana tüm Türkiye’den tırların ulaşmaya çalıştığı yardım bölgelerine çok sayıda ünlü isim de yardım götürmek için harekete geçti. O isimlerden birinin Edirne’de gönüllüler ile çalışması dikkat çekti.

İki büyük depremin etkisi altında kalan 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken; bir yandan da deprem sonrası yaraları sarabilmek adına başlayan deprem kampanyaları sonuç verdi. Bölgeye her ilden çıkan yardımlar, Edirne’den de yola çıktı. Edirne’deki çalışmalar için gönüllü olan bir isim ise, ekranlardan tanıdık olmasıyla gözleri üzerine çevirtti.

EDİRNE’DEN YARDIMLAR YOLA ÇIKTI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki depremin ardından tüm illerden olduğu gibi Edirne’den de yardım tırlarının yola çıkması için harekete geçirdi. Edirne’den bölgeye gönderilmek için toplanan yardımlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda bir araya getirildi. Yardımların tasnifi için birlikte çalışan Edirne halkı, ilk tırlarını çoktan yola çıkardı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Mimar Spor Salonu’nda bir araya gelen Edirneliler, bölgeye yardım edebilmek adına yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Bir yandan yardımları toplayan gönüllüler, bir yandan yardımları sınıflandırdı. Son olarak ise, gönüllü ekip, yardımları tıra yükleyerek, yardımın yola çıkmasını sağladı.

YARDIM ÇALIŞMALARINDA ÜNLÜ İSİM DE YER ALDI

Yardım seferberliği çığ gibi büyüdü; ünlü oyuncu tek tek koli taşıdı! Görüntüleri görenler şaştı kaldı

Edirne’de gerçekleşen yardım çalışmalarında; öğrencisinden kurum çalışanına, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine pek çok Edirneli yer aldı. Elden ele paketleri tıra taşıyan isimlerden birinin ünlü olması ise dikkat çekti.

Ünlü isimler, depremin ilk anından bu yana sürecin en kilit isimleri haline dönüştü. Maddi ve manevi olarak deprem bölgelerine destek olan ünlüler arasına Mimar Sinan Spor Salonu’na gelen gönüllüler arasında yer alan Özgürcan Çevik de eklendi. Edirne’de çekimleri devam eden ‘Kasaba’ dizisinde rol alacağı öğrenilen Özgürcan Çevik, hafızalara ‘Şevkat Yerimdar’ dizisindeki rolüyle kazınmıştı. Dizinin diğer oyuncuları da çalışmalara destek verdi.

Yardım seferberliği çığ gibi büyüdü; ünlü oyuncu tek tek koli taşıdı! Görüntüleri görenler şaştı kaldı ile ilgili etiketler Özgür Çevik deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı! Musalla taşından hastaneye...

80 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı kılınırken musalla taşının üstündeki tabuttan ses gelmeye başladı. Camiye çağrılan sağlık ekipleri, Bayşu'yu kalp masajının ardından ambulansla hastaneye götürdü.