Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar

Yeni başlayanlar ve profesyoneller için elektro gitar markaları ve modelleri nasıl seçilir? Elinize aldığınızda çalmaktan keyif alacağınız,  tasarımıyla göze hitap eden enstrümanları daha keyifli kullanabilirsiniz. Bunun sizi uzun vadede de mutlu edeceğinden emin olmalısınız. 

Sektöre öncülük eden markaların elektro gitar başlangıç seti sayesinde gitar performansınızı geliştirebilirsiniz. Sevdiğiniz rock, pop-rock ya da elektronik müziğin enstrümanını profesyonel sahnelerde ya da amatör kariyerinizde keyifle kullanabilirsiniz. 

Hem çalacağınız enstrüman hem de gitar aksesuarları, ses kalitesini iyileştirmeniz ve kayıtlarınızı profesyonelleştirmeniz için kullanabileceğiniz ekipmanlardan oluşur. Hadi gelin, yeni başlayanlar için elektro gitar seçeneklerini birlikte inceleyelim. 

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Modeller

Elektro gitar modelleri, genel olarak Gibson Les Paul, strat tipi, telecaster ve SG gibi farklı tip seçenekler mevcuttur. Günümüzde elektro gitar modelleri farklı markaların kendine özgü tasarımlarıyla yeniden hayat bulur. En iyi başlangıç elektro gitarları arasında ses kalitesiyle fark yaratan Maxword ve Midex markaları sektörün öncü isimleridir. 

Midex RPH serisi elektro gitarlar strat kasa modeline sahiptir. 25 Watt elektro gitar amfisi, stand ve kulaklıkla birlikte kullanabileceğiniz set şekildedir. 3 single manyetiğe ilaveten 1 ses, 2 ton potansı, 5 yönlü switch sayesinde istediğiniz ses gürlüğünü yakalamanızı sağlar. Güçlü ses özelliğini, özel stüdyonuzda keyifle kullanabilirsiniz. Evlerinizde yapacağınız alıştırmalarda gürültü oluşmasın diye kulaklık kullanabilirsiniz. Tremolo kolu sayesinde sesi özgürce yönetebilirsiniz. 

Midex GRX serisi elektro gitar modelleri, orta segment enstrümanlar sınıfındadır. 39” elektro gitar modelleri profesyonel seridir. Burgularında kullanılan demir döküm, tel malzemesinin nikel, köprü sisteminin sert kuyruk olması, yüksek ses kalitesi ve uzun süreli kullanım avantajı sağlar. 25 Watt şarjlı amfisiyle birlikte yüksek ses kalitesiyle profesyonel kayıtlar oluşturabilirsiniz. 

Midex Force serisi, masif ağaçtan üretilmiştir. 25 Watt bluetooth, USB ve şarj özellikli amfisiyle üst segment elektro gitar modelidir. Bir adet L anahtarıyla temin edebileceğiniz gitar modelini, bir adet RS-20 kulaklık sayesinde evinizin odasında da rahatlıkla çalabilirsiniz. Yedek teller sayesinde her an profesyonel müziğe hazırsınız. Paket içeriğinde yer alan 3 adet penayla farklı çalış teknikleri deneyebilirsiniz. Akort cihazıyla birlikte ses telleriniz her zaman en kaliteli sesi çıkarır. Bir adet jak kablosuyla enstrüman ve amfi girişini rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Gitar askısı sayesinde boynunuza asarak ayakta performans sergileyebilirsiniz. Sert ahşap malzeme ve çelik teller, akustiğin daha kaliteli bir hale gelmesine yardım etmiştir. 

Midex Telecaster serisi de yeni başlayanlar için elektro gitar tavsiye seçenekleri arasında ön plana çıkanlar arasındadır. Başlangıç seviyesinden üst düzey performanslara kadar herkesin kullanabileceği kaliteye sahiptir. Ful set halinde satın alabileceğiniz bu serinin modelleri, size stüdyo performansları için tam teşekküllü çalışma olanağı sunar. Gigbag sayesinde elektro gitarı rahatlıkla her yere taşıyabilirsiniz. Kullanmadığınız zamanlarda tozlanmayı önlemek amacıyla da bu çanta içinde saklayabilirsiniz. Akort cihazı, capo, üç adet pena gibi aksesuarları da gitar setiyle birlikte temin edebilirsiniz. 

Midex TLX serisi, tele kasaya sahiptir. Rock, pop, pop-rock, caz, funk gibi müzik türlerinde kullanmak için tercih edebilirsiniz. Yeni başlayan müzik severler için ideal modellerden bir tanesi olan elektro gitar serisi, sustain özelliğiyle telleri istediğiniz gibi yönetebileceğiniz yapıya sahiptir. Single-coil manyetik yapısıyla sesten istediğiniz kaliteyi elde etmenize yardım eder. Vintage tarzda müzikler elde etmenize yardımcı elektro gitar modelleri, gül klavyesiyle üstün ses kalitesinin keyfini çıkarabilirsiniz. Tremolo köprüsü yardımıyla özgün sesler elde etmeyi çok seveceksiniz. 

Midex GLC serisi ile profesyonel performanslar sergileyebilirsiniz. Şık tasarımı, yüksek ses kalitesi ve kullanışlı aksesuarlarıyla bu elektro gitar modeline evinizde yer açabilirsiniz. Ihlamur ağacı gövdesi ve gül klavyesinin kalitesini performans sırasında net şekilde fark edebilirsiniz. Gigbag ile birlikte temin edebileceğiniz bu stüdyo ekipmanını, konserlerde, amatör çalışmalarda ses kayıtlarında kullanabilirsiniz.

Midex kadar sektörde farkını ortaya koyan, orta-üst segment elektro gitar serileriyle adından söz ettiren diğer marka Maxword’dur. Maxword DE serisi elektro gitarlar, maple klavyeye sahiptir. 25 Watt amfi, elektro gitar standı, kulaklık üçlüsünü de gitarla birlikte satın alırsınız. Üç yollu switch, bir ton, bir volüm özelliğiyse sesten beklediğiniz kaliteyi elde etmenize yardım eder. Sabit köprü özelliğiyle akort kaçırma olasılığını minimize etmiştir. Yeni başlayanlar için elektro gitar seçenekleri arasında fiyat performansıyla ön plana çıkar. Rock, hard rock, metal ve heavy metal müzik keyfinizi katlamaya yardım eder. 

Maxword Grade serisi, 25 Watt amfili, HH manyetiklere sahip, yüksek kaliteli elektro gitar modellerinden oluşur. Gitar standı ve kulaklığı da birlikte elektro gitar setini oluşturur. Gül ağacı klavyenin verdiği ses kalitesini, sustain özelliğiyle daha da gürleştirebilirsiniz. Birinci sınıf işçiliğiyle göze çarpan Grade serisi, Tremolo köprüsü, bir ton bir volüm ve üç yollu switch sayesinde sesi beklediğiniz kalitede elde etmeniz için üretilmiştir. 

Maxword MAP, 25 Watt amfiye, maple klavye tasarımına, SHH manyetiklere sahiptir. Sahip olduğu manyetik yapı sayesinde yüksek tonal zenginliğe sahiptir. Çok sayıda müzik tarzı için tercih edebilirsiniz. Gövdesi için ıhlamur ağacı kullanılan MAP serisi strat kasaya sahiptir. 1 Humbucker,  2 single manyetikle üstün ses kalitesinin keyfini çıkarabilirsiniz. Kulaklığıyla birlikte alacağınız modeli, yüksek ses  nedeniyle çevreye rahatsızlık vermeden çalabilirsiniz. 

Maxword TLX serisi elektro gitar modelleri, telecaster tipi, 25 Watt amfili, HH manyetiklere sahiptir. Standı ve kulaklıkla birlikte bu elektro gitar setini, 2 ton, 2 volüm potansı, 3 yollu switch ve Humbucker avantajıyla satın alabilirsiniz. Sahne performanslarında, amatör icralarda ve stüdyo kayıtlarında kullanabilirsiniz. 

Sektörün ünlü isimleri Midex ve Maxword güvencesiyle zevkinize ve tarzınıza uygun elektro gitar modellerine göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bütçenizi sarsmayacak yüksek kaliteli gitar modelini tercih ederek başlangıç aşamasında elektro gitarı daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Elektro Gitar Çalmaya Başlarken Temel Bilgiler

Elektro gitar seçiminiz, enstrümandan aldığınız zevk, kullanım amacınız ve bütçeniz doğrultusunda şekillenir. Gitar çalmaya yeni başlayacaksanız tarzınıza uygun olan modelle başlamalısınız. Klasik gitardan elektro gitara geçmenizi tavsiye edenler olsa da doğrudan elektro gitar modellerinden birini tercih ederek başlayabilirsiniz. 

Elektro gitar çalmaya nasıl başlanır?

Elektro gitar çalmaya başlarken enstrüman seçiminiz önemlidir. Size keyif veren enstrümanı bulduğunuzdan emin olmalısınız. Manyetik düzeneği, ses kalitesini büyük oranda etkiler. Bu yüzden gitar seçerken manyetiklerini, ses yükseltici özelliğini, üretiminde kullanılan malzemeleri araştırmalısınız. Gitar modeline karar verdikten sonra kendi boş vakitlerinize uygun özel derslerle çalma becerisi kazanabilirsiniz. 

Elektro gitar dersleri başlangıç aşamasında gitarı tanımaktan, akorda, esnetme hareketlerinden çalışma prensipleri ve metronom kullanmaya kadar birçok detayı öğrenirsiniz. Öğrendiğiniz gitar teknikleri, yaptığınız çalışmaya bağlı olarak gittikçe gelişir.  İnternetten edinebileceğiniz ücretsiz video eğitim kaynakları dışında özel dersler aracılığıyla da elektro gitar çalmayı öğrenebilirsiniz. 

Elektro Gitar Başlangıç Setleri Neler İçermelidir?

En iyi başlangıç elektro gitarları genellikle set olarak satın alabileceğiniz modelleri içerir. Kaliteli elektro gitar serileri, ses kalitesini yüksek verimle elde etmek için amfiyle birlikte alabileceğiniz ekipmanlardır. 

Stüdyo araçları, koruma ekipmanları, icra sırasında daha konforlu çalmanızı kolaylaştıracak pena ve capo gibi aksesuarları da beraberinde alabilirsiniz. Elektro gitar modellerini alırken bağlantı kablolarını, bluetooth ve USB bağlantılarını da aldığınızdan emin olmalısınız. Enstrümanla birlikte mutlaka bir de akort cihazı temin etmelisiniz. Ses tellerini kolay bir şekilde akort ederek her performans öncesinde doğru tonu elde edebilirsiniz. 

İlk Elektro Gitarınızı Nasıl Seçersiniz?

İlk elektro gitarınızı, muhtemelen üzerindeki akustiklere göre tercih edeceksiniz. Akustikler gitar sesinin karakteristiğini belirleyen en önemli parçalardır. Markasına ve bütçenize göre yapacağınız gitar tercihi, acemiliğinizi atmanıza yardım eder. Kullanılan malzemeler, gül, ıhlamur, akçaağaç, masif gibi yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş olan modelleri tercih etmelisiniz. Elektro gitar türüne göre yüksek tonal seçenekler elde edebileceğiniz markaları seçebilirsiniz. Midex ve Maxword markalarının ses kalitesiyle fark yaratan, kendi tarzınızda zengin repertuarlar geliştirebileceğiniz gitar modellerini tercih edebilirsiniz. 



Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar ile ilgili etiketler sanat
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.