Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un kim olduğu ve hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Yeniden Çevre Bakanı olara göreve atanan Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte, Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hakkında merak edilenler...

Murat Kurum kimdir? Murak Kurum kaç yaşında? Murat Kurum nereli? Murat Kurum hangi görevlerde bulundu? İşte, İstanbul Belediye Başkanı adayı Murat Kurum hakkında merak konusu olan ayrıntılar...

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

MURAT KURUM KİMDİR?

7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Eğitim hayatına Konya Gazi İlkokulu'nda başlayan Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan babasının Mardin'e tayini çıkmasıyla birlikte, 2. ve 3. sınıfları Mardin Atatürk İlkokulu'nda tamamlamıştır. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda sürdürdükten sonra, ortaokul ve lise eğitimini Mimar Kemal Lisesi'nde tamamlamıştır.

Üniversite sınavında gıda mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen, inşaat mühendisliği alanında eğitim almak için tekrar sınava giren Kurum, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamlayarak, İnşaat Yüksek Mühendisi unvanını almıştır.

Siyasi kariyerine atılarak, Türkiye'nin çeşitli görevlerinde bulunan Murat Kurum, aynı zamanda eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak da görev yapmıştır.

MURAT KURUM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MI OLUYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde duyuracağı 28 belediye başkan adayı arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen isimlerden biri de Murat Kurum oldu. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, Kurum'a adaylığını tebliğ etti.

MURAT KURUM NERELİ?

1976 yılında Ankara'da doğan Murat Kurum, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı.

MURAT KURUM NE MEZUNU?

1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Kurum, yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Kentsel Dönüşüm üzerine tamamladı.

MURAT KURUM NERELERDE GÖREV ALDI?

1999-2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştıktan sonra, 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzmanlık görevini üstlendi. Daha sonra 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü'nü yürüttü. 2009-2018 yılları arasında ise T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini sürdürdükten sonra 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kurum, 2 Temmuz 2024'te tekrar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak göreve gelmiştir. Ayrıca, evli ve 3 çocuk babasıdır. Aynı zamanda İngilizce bilmektedir.

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Murat Kurum İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.