Yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini; yönlendiren olup olmadığı araştırılıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin eden teğmenlerle ilgili soruşturma başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir tartışmanın ortasına atan ve genç teğmenleri birinin mi yönlendirdiği konusu araştırılıyor. 

30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin eden teğmenlerle ilgili inceleme başlatıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamada "Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir" demişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Buna kim ya da kimler karar vermiştir" açıklaması sonrası MSB'den yeni bir adım geldi.

MSB'Den yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır" denildi.

İNCELEME YEMİNİN İÇERİĞİYLE İLGİLİ DEĞİL

Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında konuyu Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına sorduğunu belirterek şunları yazdı:

"İncelemenin teğmenlerin ettikleri yeminin içeriği ile ilgili olmadığını tekrarladılar. Sadece TSK’yı böyle bir tartışmanın içine atacağını bile bile onları bu konuda yönlendiren, 'organize eden' biri ya da birilerinin olup olmadığı araştırılacak.

Çünkü teğmenlerin anons ile bir araya geldiği, basın mensuplarının görüntü almaya yönlendirildiği, teğmenlerin nizami bir şekilde U şeklinde toplandığı, ortaya gelen Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemin metnini ezberinden okuduğu diğerlerinin tekrar ettiği, ancak yetkililerin bilgisi ve izni ile mümkün olacak şekilde basına da görüntü verildiği dikkate alındığında önceden bir prova ve hazırlık aşaması olduğu anlaşılıyor."

 

Yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini; yönlendiren olup olmadığı araştırılıyor ile ilgili etiketler Nedim Şener Milli Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın haftalar önceki sözleri dikkat çekti: Kızım biliyor, dayanamıyor!

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın haftalar önce kaydedilen görüntüsündeki bir detay dikkat çekti. Gülistan Doku'nun ailesinin ziyareti sırasında ağıt yakan anne Yüksel Güran'ın "Narin karanlıkta kalmasın. Ne olur kızımı bırakın, ne olur bir köşeye atın. Ne olur benim kızıma göstermeyin. Kızım biliyor, dayanamıyor." dediği duyuldu.