Yeni Zelanda katliam videosu! Cami saldırısı tam görüntüler!

Yeni Zelanda katliamı videosu! Christchurch kasabasında Breton Tarrant iki camiye saldırdı. Yeni Zelanda'da gerçekleşen katliamda 50 kişi hayatını kaybetti. Tarrant,saldırıyı sosyal medyadan canlı yayınladı. Yeni Zelanda'da yaşayanlar saldırı bölgesine gidip çiçek bırakarak yaşamını yitirenleri andılar. İşte Yeni Zelanda katliamı videosu! Sansürsüz tam görüntüler...

Yeni Zelanda katliamı videosu! Geçen hafta Yeni Zelanda'da gerçekleşen saldırı dünya gündemine oturdu. Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırıda birçok kişi yaşamını kaybetti. O anın görüntüleri ise saldırıyı gerekleştiren terörist Breton Tarrant tarafından canlı yayınlandı. İşte Yeni Zelanda katliamı videosu! Merak edilen detaylar haberimizde...

SALDIRIYI CANLI YAYINLADI

Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

Yeni Zelanda katliam videosu! Cami saldırısı tam görüntüler!

Yeni Zelanda'da camiye düzenlediği saldırıda katliam yapan caninin silahlarının üzerinde daha önce dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyen kişilerin isimlerinin yer alması dikkat çekti. Bunlardan birinde ise Kosova Savaşı'nda Sultan Murat'ı şehit eden Miloş Obiliç'in adı yazıyor.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı sırasında yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 50'a yükselirken, kan donduran olayda caninin silahlarıyla ilgili ortaya çıkan detay dikkat çekti.

SULTAN MURAT'I ŞEHİT EDEN OBİLİÇ'İN İSMİ KİRİL ALFABESİYLE YAZILMIŞ

Şarjörlerden birinin üzerinde Kiril alfabesiyle Miloş Obiliç yazması dikkat çekti. Miloş Obiliç, Kosova Savaşı'nda Sultan Murat'ı şehit eden Sırp olarak biliniyor.

KATLİAM SONRASI HESABI KAPATILDI

Bu arada katliamı yapan ve silahların görsellerini paylaşan Brenton Tarrant'ın Twitter hesabı kapatıldı.

 Katliamı gerçekleştiren Brenton Tarrant isimli saldırganın, sosyal medyadan vahşet anlarını canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, şahsın azılı bir Türk düşmanı olduğu da ortaya çıktı.

Paylaştığı görüntülerde, hedefindeki camiye doğru yarı otomatik silahlarla birlikte yolculuk yapan saldırganın, bir yandan da sesli şekilde müzik dinlemesi dikkat çekti.

Saldırganın dinlediği müziğin ise özellikle seçildiği görülüyor. Çünkü Tarrant yolculuk boyunca Sırp ırkçılarına ait olan "Serbia Strong! (Güçlü Sırbistan)" isimli Türk düşmanı şarkıyı dinliyor.

Balkan ezgileri ve Türkleri hedef alan sözlerle yazılan şarkıda; "Sırp toprakları baştan başa saldırı altında! Karadzic Sırplarına liderlik et. Herkes görsün kimseden korkmaz onlar" sözleri yer alıyor.

"Asiler ve Türkler bakın, Krayina'dan Sırplar geliyor!" şeklinde sözlerin de bulunduğu şarkı Bosna Savaşı yıllarında 3 Bosna Sırp Ordusu asker tarafından yazıldı.

Şarkıda "Bosna kasabı" olarak bilinene ve Srebrenitsa katliamı suçlusu Radovan Karadziç'a övgüler yer alıyor. Irkçı şarkının "Remove Kebab (Kebabı kaldır)" ismini taşıyan alternatif versiyonu da bulunuyor.

SİLAHINDA ŞARKI İSMİ YAZIYOR!

Saldırganın silahlarında "Kebab Remover (Kebap kaldırıcı)" ibaresinin yer alması da, saldırganın dinlediği şarkı ile Türklere ve Türkiye'ye mesaj verdiği şeklinde yorumlandı / SuperHaber

AVUSTRALYA VATANDAŞI ÇIKTI!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, resmi twitter üzerinden hesabından Yeni Zelanda'daki camilere yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Morrison paylaşımında, "Yeni Zelanda Christchurch'teki ciddi silahlı saldırı haberleri beni dehşete düşürdü. Durum hala gelişiyor ama düşüncelerimiz ve dualarımız Kivi (Yeni Zelandalılara verilen ad) kuzenlerimizle birlikte." ifadelerini kullandı.

I'm horrified by the reports I’m following of the serious shooting in Christchurch, New Zealand. The situation is still unfolding but our thoughts and prayers are with our Kiwi cousins.

Başbakan Morrison ayrıca saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı, aşırı sağ görüşlü bir terörist olduğunu duyurdu.

Morrison'un işaret ettiği o saldırgan İskoç bir aileden gelen, Avustralya'da doğan 28 yaşındaki Brenton Tarrant.

Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölürken 20'si ağır 48 kişi de yaralandı.

YENİ ZELANDA NÜFUS
2006 sayımına göre Yeni Zelanda'da 4.027.947 kişi yaşıyor. Ülke nüfunusunun çoğunluğunu Avrupa kökenliler oluşturmaktadır. Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maoriler ise nüfusun %14,9'unu oluşturmaktadır.

Yeni Zelanda halkı kendilerine Yeni Zelanda'da yaşayan uçamayan bir ulusal kuş olan Kivi diyorlar. Kuzey Adası Güney Adası'ndan küçük ancak burada daha çok kişi yaşıyor.

YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda, veya resmî adıyla Yeni Zelanda Milletler Topluluğu, Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşur.

Yeni Zelanda adı Felemenkçe Zeeland adından geliyor. Zeeland, Hollanda'da bir ildir. Maorice Yeni Zelanda'ya Aotearoa deniyor. Uzun Beyaz Bulutların Ülkesi anlamına geliyor. Ao bulut, şafak, gündüz ya da dünya anlamına, tea beyaz, açık ya da parlak anlamına ve roa uzun anlamına gelmektedir.

Yeni Zelanda’ya ilk kez 1000 yıl önce Polinezyalı Maoriler yerleşmiştir. Maoriler iyi örgütlenmiş, kan bağı ile gelen şefler ve güçlü rahipler tarafından yönetilen bir kabiledir.

Yeni Zelanda katliam videosu! Cami saldırısı tam görüntüler! ile ilgili etiketler Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Cübbeli Ahmet Hoca'ya saldırı: Boğazını sıkıp ağır küfürler ettiler!

Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli'de sohbet çıkışında bir kişi tarafından saldırıya maruz kaldı. Kalabalık arasından çıkan kişi, Ünlü'nün boğazını sıkarken korumalar hemen müdahale etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.