Yenidoğan Çetesi iddianamesinde şok kırmızı reçeteli ilaç detayı! Bebekler için alıp çete üyesine veriyorlarmış...

Bebekleri öldüren Yenidoğan Çetesi ile ilgili yeni skandallar ortaya çıktı. Kırmızı reçeteyle verilen ilacı SGK'dan 'bebek için kullanılacaktır' talebiyle alan çetenin ilacı Hakan Doğukan Taşcı'ya verdiği öğrenildi.

Türkiye tarihinin en büyük sağlık skandallarından biriyle çalkalanıyor. 

112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket eden Yenidoğan Çetesi, bebek acil hastalarını önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettrip haksız kazanç sağladı.

En az 12 bebeğin ölümünden sorumlu olan Yenidoğan Çetesi ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. 

SGK'YA YALAN BEYAN VERİLEREK TEMİN EDİLDİ

İddianamede yer alan konuşmalarda kırmızı reçeteli A... ilacının SGK'ya yalan beyan verilerek temin edildiği öğrenildi. 

SGK'dan 'bebek için kullanılacaktır' talebiyle alınan ameliyat sonrası ağrı dindirici olarak kullanılan bu kırmızı reçeteli ilacın, çete lideri PKK'lı doktor Fırat Sarı'nın doktor gibi nöbete bıraktığı hemşire Hakan Doğukan Taşcı'ya verildiği öğrenildi. 

Normal şartlarda kilitli dolaplarda tutulması gereken bu ilaç, bebekler için çok az kullanılıyor ve geri kalanının çöpe atılıyor. 

İşte entübe hastaları uyutmak için kullanılan ve uyuşturucu etkisi olan A... ilacıyla ilgili iddianamede yer alan ifade:

"Reyap Hastanesi’nde Fırat Sarı’nın talimatlarıyla Sümeyye Nur Aslan ve hastanenin bilgi işleminde görevli bir şahıs, değiştirilmiş grafikler hakkında konuşmaktaydı. Konuşmalarda geçen A... isimli ilaç, Hakan Doğukan Taşcı tarafından sürekli olarak kullanılıyordu.'

Bu ilaç sanıyorum ki kırmızı reçete ila satılan bir ilaçtır. Bu ilacı sürekli kullanıyordu. İlacı da arkadaşı olan Osman ve Yalçın isimli şahıslardan temin ediyordu.

İstanbul'da oturduğunu söylediği Osman’dan kurye vasıtasıyla ilacı temin ederek satın alıyordu. Yalçın isimli şahsın da Eskişehir ilinde olduğunu bana söylemişti."

 

 

 

 

 

 

Yenidoğan Çetesi iddianamesinde şok kırmızı reçeteli ilaç detayı! Bebekler için alıp çete üyesine veriyorlarmış... ile ilgili etiketler Yenidoğan çetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Oğul Barzani Türkmen oy kotasını video ile yönlendirdi!

Irak’ta Kürt bölgesinde tiyatro olarak ifade edilen parlamento seçimi yapıldı. Seçimde Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin, “Kukla Türkmen aday” Muna Kahveci lehine oy kullandığı ortaya çıktı. Oğul Barzani, seçim sonrası oy kullanmasını videoya çektirerek sosyal medyada yayınlattı. Barzani’nin çok konuşulacak bu davranışı ile oy yönlendirmesi yaptığı ve Erbil’de ki Türkmen kotasını, kendi partisi lehine tekrardan alacağı ifade ediliyor.