Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Evli mi?

Türkiye'yi ayağa kaldıran Yenidoğan çetesini çökerken savcı Yavuz Engin kimdir merak konusu oldu.

Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin, Türkiye'nin son dönemde adından sıkça söz ettiren genç ve başarılı hukukçularından biri olarak öne çıkıyor. Ünlü savcıya MHP lideri Devlet Bahçeli'de bugün özel bir tebrik gönderdi.

Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin kimdir?

Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra, lise eğitimini Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde 2008 yılında bitirdi. 2009'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlayan Engin, 2013 yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayan Engin, 2014 yılında savcı adayı olarak meslek hayatına adım attı. Staj sürecinin ardından Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Engin, kariyerinde hızla yükseldi ve 2024 Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirildi.

Ünlü savcı sadece 35 yaşında

Henüz 35 yaşında olmasına rağmen, Yavuz Engin önemli davalara imza atmış ve özellikle yenidoğan bebek ölümlerine neden olan suç örgütüne karşı yürüttüğü amansız mücadeleyle tüm Türkiye'nin takdirini topladı. Makamında ölümle tehdit edilmesine rağmen adaletten taviz vermeyen Engin, çetenin çökertilmesinde büyük rol oynadı.

Savcı Engin, sosyal medya paylaşımında soruşturmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, "2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar" mesajını verdi. Bu duruşu, onun mücadeleci kişiliğini ve suça karşı sert tutumunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yavuz Engin'in cesareti, kararlılığı ve adalet uğruna verdiği mücadele, onu Türk hukuk sisteminin güçlü temsilcilerinden biri haline getirdi.

Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Evli mi? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.