Yenidoğan Çetesi'ni Kemal Memişoğlu çökertti: İl Sağlık Müdürü iken çetenin peşine düştü!

SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri öldüren Yenidoğan Çetesi'nin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde patlak verdiği ortaya çıktı. Bir CİMER başvurusu sonrası harekete geçen Memişoğlu'nun 6 ay önce dosyayı savcılıkla birlikte gizli yürüttüğü öğrenildi. Memişoğlu önderliğinde büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütülen çalışma kapsamında Yenidoğan Çetesi çökertildi.

Türkiye tarihinin en büyük sağlık skandallarından biriyle çalkalanıyor. 

Kamuoyunda 'Yenidoğan Çetesi olarak adlandırılan çete; bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek SGK üzerinden milyonlarca lira haksız kazanç sağladı ve ihmali davranışları nedeniyle 10 bebeğin ölümüne neden oldu.

Çeteye yönelik İstanbul ve Tekirdağ'da operasyonlar düzenlemiş ve yürütülen soruşturma kapsamında çete hakkında 1775 yıla kadar hapis istenmişti.

CİMER İHBARI SONRASI BAKAN MEMİŞOĞLU HAREKETE GEÇTİ

SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak öldüren Yenidoğan Çetesi ile ilgili ilk ihbarın 2023 Mart ayında geldiği ortaya çıktı 

CİMER'e yapılan kan donduran ihbar sonrası Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu talimat vererek çeteyi büyük bir başarı ile çökertti. 

 

ÇOK GİZLİ TEKNİKLE SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI

İnsanlıktan nasibini almamış çeteyi ihbar sonrası denetleme elemanlarıyla denetlediklerini belirten Bakan Memişoğlu, çok gizli bir teknikle skandalı ortaya çıkardı. 

İhbarın geldiği andan itibaren adı geçen hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalışan Bakan Memişoğlu "26 Nisan 2024'te bu çeteye operasyon yapıldı. Mali büro nasıl araştırması gerektiğini hep bize sordu, biz de hekimleri gönderdik. 2023 Eylül'de, Ekim'de ve Kasım'da, 16 Kasım’da, 29 Kasım’da, 18 Ocak’ta bunları devamlı denetleme halindeydik zaten. Bunlara 2024 yılında da 112 sevki yapmadık yıl boyunca. 27 Nisan'da gizlilik kararı kaldırılıyor. 41 kişi gözaltına alınıyor, bunların 22'si tutuklanıyor" dedi. 

BİR CİMER BAŞVURUSU İLE ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Bir tane CİMER başvurusu ile titizlikle operan yürüten ve bebek katili çeteyi çökerten Memişoğlu biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bir şikayet geldiğinde denetliyoruz. İnsanlarımız şüphelenmesin, başka vaka var mıdır diye? Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bugün 10 hastaneyi kapattık" diye konuştu.

Yenidoğan Çetesi'ni Kemal Memişoğlu çökertti: İl Sağlık Müdürü iken çetenin peşine düştü! - Resim : 2

MEMİŞOĞLU İL SAĞLIK MÜDÜRÜYKEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye'yi kahreden skandalla ilgili Bakan Memişoğlu operasyonu bundan 6 ay önce başlattı fakat çete üyelerinin savcıyı tehdit etmeleri sonrası gündem oldu. 6 ay önce Bakan Memişoğlu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yapıyordu. Memişoğlu o dönem dosyayı savcılıkla birlikte gizli yürütmüştü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATI

Bakan Memişoğlu'nun üstün başarısıyla çökertilen çete ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşen Bakan Memişoğlu "Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; 'Ben sonuna kadar arkanızdayım, benim insanlarımın en küçük canına, malına, herhangi bir şeyine zarar veren herkese gereğini yapın.' diye bizi talimatlandırmış durumdadır. Biz kötülerle mücadele eden iyileriz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı, 'Ne gerekiyorsa yapacaksınız dedi." şeklinde konuştu.

 

"BİZİM GÖREVİMİZ ÇÜRÜK ELMALARI ARAMIZDAN ÇIKARTMAK"

Çeteyi çökerten Bakan Memişoğlu'nun vatandaşlara çağrısı ise şu şekilde:

"Biz bu çeteyi çökerttik. Ben Türk halkından sağlıkçılarımıza güvenmesini istiyorum. Bizim sağlık sistemimiz en iyi sağlık sistemlerimizden bir tanesi. Bizim görevimiz o çürük elmaları aramızdan çıkartmak" 

 

 

Yenidoğan Çetesi'ni Kemal Memişoğlu çökertti: İl Sağlık Müdürü iken çetenin peşine düştü! ile ilgili etiketler Yenidoğan çetesi Cimer Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Oğul Barzani Türkmen oy kotasını video ile yönlendirdi!

Irak’ta Kürt bölgesinde tiyatro olarak ifade edilen parlamento seçimi yapıldı. Seçimde Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin, “Kukla Türkmen aday” Muna Kahveci lehine oy kullandığı ortaya çıktı. Oğul Barzani, seçim sonrası oy kullanmasını videoya çektirerek sosyal medyada yayınlattı. Barzani’nin çok konuşulacak bu davranışı ile oy yönlendirmesi yaptığı ve Erbil’de ki Türkmen kotasını, kendi partisi lehine tekrardan alacağı ifade ediliyor.