Yenidoğan çetesinin bir vicdansızlığı daha ortaya çıktı!

Yenidoğan Çetesi'nin yaptığı vicdansızlıkların, işlediği suçların bir sınırı yok gibi görünüyor. Bebeklerin ölümüne neden olan çetenin solunum sıkıntısı olan bebeklere verilmesi gereken ilaçları Kuzey Irak'ta sattığı ortaya çıktı. İlaç dolu çantaları kaçak yollarla yurt dışına çıkaran o çete, denetime takılmamak için de parayı elden almış. İşte

Kanal D'nin haberine göre ülkeyi sarsan yenidoğan çetesi ile yeni gelişmeler ortaya çıktı. Dinlemeye takılan konuşmalar çetenin vicdansızlıklarını iyice ortaya serdi. Bebeklerin ilaçlarını bebeklere vermeyen çete kaçak yollarla götürerek Kuzey Irak'ta sattı.

Elinde bebeklerin kanı olan yenidoğan çetesi paraya doymadı. İlaçları bebeklere vermeyen çete kaçak yollarla götürerek Kuzey Irak'ta sattı.

KONUŞMALARI DİNLEMEYE BÖYLE TAKILDI

- Solunum ilaçlarını İlker almış.

- Ne yapacak ilaçları?

- El altından Kuzey Irak'a satıyorlar. Karekot yok ya orada.

Aslında bu ilaç solunum sonunu yaşayan bebeklere verilmeliydi. Ama gözünü para hırsı bürümüş çete, hasta bebekler için yazdırılan ilaçları onlara vermedi. Çete üyesi Hasan Basri Gök ve Hakan Dağukan Taşçı solunum ilaçlarını kendi ev ve arabalarında saklıyordu. İlaçlar biriktikten sonra da alıcıyla buluşup, SGK değeri 9 bin 575 lira olan tek dozluk ilacı 300 ile 600 lira arasındaki fiyatlardan satıyordu.

PARAYI ELDEN ALMIŞLAR

Savcılığın tespitine göre, çete ilaçları çantalarla taşıyor, aracılarla sınırdan Kuzey Irak'a geçiriyordu. Kaçak yollarla ve takibe takılmamak için de parayı bankacılık sistemi üzerinden değil, elden alıyorlardı. Onlarca suç işleyen çete hem savcılığın hem de sağlık müdürlüğünün radarına girdi. Sağlık müdürlüğü ekipleri, deretim için çetenin yuvalandığı bazı hastanelere eş zamanlı baskın yapıyordu.

DİNLEMEDE HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI

Bu baskınlar dinlenilen çete üyelerinin konuşmalarına yansıdı.

- Bizim yerlerin hepsine gitmişler mi diye öğrensene onu.

- Ben İlker'e sordum, onlara gitmemişler.

- Ben öğrenmeye çalışacağım.

- Tamam, alarm halinde duralım. Konuşuruz yine.

HASTANELERE USULSÜZCE ADAM YERLEŞTİRDİLER

Çete, üyelerini bazı hastanelere de usulsüzce yerleştiriyordu. Tuğba Kaya da onlardan biriydi. Hastane çalışanı olmamasına rağmen çete adına bebeklerin olduğu yoğun bakımdaydı. O yoğun bakımdayken de ekipler denetim için gelmişti. Tuğba Kaya kurtulmak için bir hamle yaptı. Ve o yaptıklarını heyecanla telefonda anlattı.

- Aniden bastılar alanı, kapının önündelerdi tamam mı? Mehmet Hoca bana koş dedi. Ben direkt ilaç odasına kaçtım. İlaç odasından çıkamıyorum.

- Eee?

- Hastaneden biri odanın önünden geçti. Adamlar gitti dedi, ben de hemen kaçtım.

DENETİMLERLE ALAY ETTİLER

Çete sadece il sağlık müdürlüğünü denetim yapıyor sanıyordu. Ama polis de takipteydi ve telefonları dinleniyordu. O dinlemelerde çete kendi arasında il sağlık müdürlüğünün denetimlerini hafife alan konuşmalar yapıyordu.

- Bütün Avrupa'ya eş zamanlı girdiler biliyor musun? Çocuk nereden geldi, dosyada kaçıncı basamak, her şeye bakıyorlar.

- Şu epikrizleri şey yapıyorsunuz ya, ondan büyük ihtimalle o yüzden.

- Bulamazlar ki bir şey. Bulunacak bir şey yok. Devlet boşa yoruluyor.

Denetimlerle alay eden çete bir yandan da hastanelerdeki elemanlarının korkup gitmemesi için bir plan yaptı.

- Kanka senden bir şey isteyeceğim ama aramızda kalsın. Bu denetim tüm hastanelerde olmuş gibi yay. Hasan sen her tarafa gittiler de. Kimsenin morali bozulmasın. Hocam sen de istiyorsan gruba yaz. Eş zamanlı denetim oluyor de.

- Tamam tamam canım.

 

Yenidoğan çetesinin bir vicdansızlığı daha ortaya çıktı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.