Yerel Gazete'nin manipülasyonu tutmadı! Sakarya'da maymun çiçeği vakası mı var?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçtiğimiz günlerde Afrika kıtasının dışına çıkarak yayılan Maymun Çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sakarya'da Afrika kökenli bir kişinin maymun çiçeği şüphesiyle karantina altına alındığı iddia edildi. O iddiaya yanıt Sakarya Sağlık Müdürlüğü'nden geldi. Peki Sakarya'da maymun çiçeği vakası mı var? İşte detaylar...

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gelen bir hasta maymun çiçeği virüsü semptomlarından şüphelenmesi üzerine tedbiren karantinaya alındığı iddia edildi.

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, 34 yaşındaki Senegalli bir kadın cilt rahatsızlığıyla Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine geldi. Hastayı inceleyen acil doktoru vücudunda lekeler görünce hemen hastayı özel bir odaya alarak karantinaya aldı.

SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Sakarya Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada kentte tedavi altına alınan Senegallinin M çiçeği hastası olmadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çeşitli medya organlarında yer alan "Sakarya'da maymun çiçeği şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı" başlıklı haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, habere konu olan Senegal uyruklu hastanın öyküsünde iki yıldır devam eden ve halk arasında "kelebek hastalığı" olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğunun belirlendiği kaydedilerek "Hastanın SLE tedavisi devam etmektedir. Hasta, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup iddialardaki belirtilerin M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

 
 

 

 

 

 

 
Yerel Gazete'nin manipülasyonu tutmadı! Sakarya'da maymun çiçeği vakası mı var? ile ilgili etiketler maymun çiçeği Kocaeli
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.