Yerli aşıda insan deneyi ne zaman? İşte yerli Koronavirüs aşısı tarihi!

Yerli aşıda insan deneyi ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği yerli Koronavirüs aşı çalışması vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte koronavisür aşı takvimi ve detayalar...

Yerli aşıda insan deneyi ne zaman sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşı çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada yerli korona aşısında sona gelindi. İşte detaylar...

YERLİ AŞIDA İNSAN DENEYİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yerli corona virüs aşısı ile ilgili müjdeyi verdi. Türkiye'de corona virüs aşı çalışmasını yürüten ekibin başındaki isim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut, "8 Temmuz itibarıyla da hayvan çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı" dedi.

YERLİ CORONA VİRÜS AŞISINDA UMUT VEREN GELİŞME

Prof. Dr. Hakan Akbulut, "22 Mart'ta laboratuvara kapandık. 29 Mayıs'ta 8 adet aşı hazırladık ve hayvan deneylerimize başladık. 8 Temmuz itibarıyla da hayvan çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı" diye konuştu.



YERLİ AŞIDA İNSANLI DENEY NE ZAMAN?

Prof. Akbulut, aşı için ilaç firmalarıyla görüştüklerini anlattı. Ekim ayında ilk aşının üretimini planladıklarını belirtti.

Akbulut, "Üretim için TÜBİTAK Başkanlığımızın önderliğinde Türkiye'deki ilaç firmalarımız görüşüyoruz. Ekim ayında ilk aşımızın fabrika üretimini tamamlayıp insan çalışmasına başlamayı planlıyoruz" dedi. İnsanlı deneyler eylülde başlayacak.

Yerli aşıda insan deneyi ne zaman? İşte yerli Koronavirüs aşısı tarihi! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona aşı
GÜNÜN VİDEOSU

2006'dan bu yana bir ilk! İsrail Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir yeri vurdu

İsrail ordusu Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. Beyrut'taki bu saldırı Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi dışında bir yere 2006'dan beri düzenlenen ilk saldırı oldu.