YKS maratonunun ikinci oturumu sona erdi! AYT soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ikinci oturumu sona erdi. İkinci oturum olan AYT'ye 1 milyon 983 bin 766 aday katıldı. Sınavların sona ermesinin ardından ÖSYM soruları ve cevap anahtarlarını erişime açacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi yapıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarca adaya 120 soru için 165 dakika süre tanındı. YKS'nin ikinci ve üçüncü oturumu bugün gerçekleştiriliyor.

YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi yapıldı. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT'de adaylara 120 soru için 165 dakika süre tanındı.

Sınav, 245 merkez ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de uygulandı.

İKİNCİ OTURUM SONA ERDİ

TYT'nin ardından gözler 2. ve 3. oturuma çevrildi. AYT 9 Haziran Pazar saat 10.15'te başladı. Sınav 180 dakika sürdü. İkinci oturum olan AYT'ye 1 milyon 983 bin 766 aday katıldı. 

SON OTURUM 15.45'TE

YKS'nin son oturumu YDS aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek. 80 soruluk sınav 120 dakika sürecektir. YDT'ye ise İngilizceden 218 bin 316, Arapçadan 5 bin 717, Almancadan 2 bin 849, Fransızcadan 1172, Rusçadan 760 kişi olmak üzere toplam 228 bin 814 aday katılacak.

Sınav sonuçları 17 Temmuz'da ilan edilecek.

YKS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

YKS soruları ve cevapları henüz erişime açılmadı. Sorular ve cevap anahtarlarının ne zaman yayınlanacağı konusunda resmi bir açıklama henüz yok. Sınavların sona ermesinin ardından ÖSYM soruları ve cevap anahtarlarını erişime açıyor.

YKS SORU VE CEVAP SORGULAMA

YKS soruları ve cevap anahtarı, internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar, internet bağlantısı olan telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlarla Temel Yeterlilik Testi (TYT) soruları ve cevaplarına kolayca ulaşabilecekler.

ÖSYM, YKS cevap anahtarını osym.gov.tr adresinden adaylarla paylaşacak. Cevap anahtarı duyurusu, resmi web sitesinin yanı sıra ÖSYM'nin sosyal medya hesapları üzerinden de yapılacak. Bu sayede, adaylar sınav sonuçlarını ve doğru cevaplarını hızlı bir şekilde öğrenebilecekler.

YKS CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS maratonunun ikinci oturumu sona erdi! AYT soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.