YSK heyeti deprem bölgesine gidecek! Seçimlerin güvenliği için inceleme yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından toplamda 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Enkaz altında kalan bu şehirlerde seçimlerin nasıl yapılacağı gündeme geldi. YSK, deprem bölgelerinde seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için harekete geçti. YSK heyeti, seçimlerin nasıl yapılacağına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine gidecek. Deprem bölgesindeki seçmenin durumu ve seçim güvenliği raporlaştırılacak.

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından depremden etkilenen 11 ilde hayat durmasına noktasına geldi. Depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken gözler tarihi yaklaşmakta olan seçimlere çevrildi.

Yıkıma uğrayan illerde seçimlerin nasıl yapılacağı sorusu sık sık gündeme gelirken deprem bölgesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) harekete geçti. YSK, bölgenin şartlarını yerinde görmek için OHAL bölgesine gidecek. Oluşturulan heyet, 11 ili ziyaret etmeye başlayacak. Depremzede seçmenin durumu, diğer illere tahliye edilenler, seçim güvenliği başta olmak üzerinde bir rapor hazırlanacak. Söz konusu rapor YSK'da ele alınacak.

SANDIKLAR İÇİN KONTEYNERLER OLUŞTURULMASI GÜNDEMDE

Deprem bölgesinde yaşayanların seçimde nerelerde oy kullanacağı YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netlik kazanacak. Çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması gündeme gelecek. Oy kullanılamayacak bölgelerde yakın sandıkların birleştirilmesi de seçenekler arasında. Ayrıca depremzedelerin nüfus kayıtlarını taşımaları durumunda, bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için çalışma yürütülüyor.

11 ilin milletvekili sayılarının ise değişmeyeceği ifade ediliyor.

YSK, seçim sürecinde değişen ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliğine gidebilecek. Seçmen kütüğündeki güncellemeler takip edilecek.

AFAD çalışanları ile deprem gönüllülerinin bulundukları ilde oy kullanmalarına yönelik genelge çıkarılabilecek.

 

YSK heyeti deprem bölgesine gidecek! Seçimlerin güvenliği için inceleme yapılacak ile ilgili etiketler YSK 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.