YSK seçmen listesi sorgulama yaptınız mı? Referandumda oy verebilmek için şart!

16 Nisan anayasa referandumuna 2 aydan daha az kala YSK seçmen listesi sorgulama başladı. Seçmenler ysk.gov.tr sitesinden seçmen listesi sorgulama yapabilirler. Seçmen listesinde adım yok ne yapmalıym diyorsanız? Yanıtı haberimizde...

Türkiye için kritik öneme sahip 16 Nisan referandumu öncesinde YSK seçmen listesi yayınladı. Seçmenler YSK'nın resmi sitesi ysk.gov.tr üzerinden seçmen listesi sorgulama yapabilirler. Seçmen sorgulamayla seçmenler hem seçmen listesinde isimlerinin olup olmadığını sorgulatabilecekler hem de apartmanlarında kimlerin oy kullandığını görme imkanları olacak. Bu uygulama referandum da oy kullanmayı da kolaylaştıracak. Peki seçmen listesi sorgulama yaptınız ve adını listede çıkmadı bu durum da ne yapmanız gerek? Onun için de bir yol var... İşte yapılması gerekenler...

Türkiye'nin gündemini meşgul eden referandumda oy kullanmak için öncelikle seçmen listesinde isminizin olup olmadığını sorgulatmanız gerekiyor. YSK sitesinden seçmen sorgulama için ysk.gov.tr sitesine girip TC numaranızla kaydınızı kontrol etmenizyeterli olacak. Bunu yapmadığınız ve seçmen kütüğünde kaydınız olmadığı taktirde referandumda oy veremezsiniz.

ysk.gov.tr üzerinden seçmen listesi sorgulama yaptınız ve kaydınız çıkmadı bu durumda yapmanız gereken 26 Şubat 2017 tarihine kadar seçmen kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.

referandum

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanlar düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenler nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmak zorundalar. Bunun için de yasal bir süre var. Bu işlemi 26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar yapmanız gerekiyor.

Peki nüfus kütüğü kaydı için gereken belgeler neler? İlgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmanız gerekiyor. Nüfus müdürlüğü size tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini vercek. O formu ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeniz gerekiyor.

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA - TIKLAYIN

Seçmen listesi sorgulama için yukardaki linke tıklayınca önünüze bir panel geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim sorgulama bölümündeki şifreyi ekrana girmeyi unutmayın.

Seçmen sorgulama tuşuna bastığınızda sizin bilgileriniz çıkıyor. Aynı zamanda hanenize kayıtlı olanların bilgileri de seçmen listesi sorgulama ekranından görülebiliyor.

OY KULLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER BAZI İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRECEK

Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);
Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

YSK seçmen listesi sorgulama yaptınız mı? Referandumda oy verebilmek için şart! ile ilgili etiketler YSK seçmen listesi sorgulama seçmen listesi referandum oy kullanma seçmen sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

Ünlü salça markasının tesisinden skandal görüntü! Tarım Bakanlığı faaliyetlerini askıya aldı

Ünlü bir salça markasının tesisinde domates sevkiyatı yapan kişi salça olmak üzere bekleyen domateslerin halini videoya çekip sosyal medyada paylaştı. Tesisteki ölü farenin de görüldüğü görüntü gündem oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti.