YSK seçmen sorgulama ekranı 2019!

YSK seçmen sorgulama ekranı 2019! YSK Başkanı Sadi Güven,23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Güven, öğleden sonra vatandaşların kurulun internet sitesinden sandık bilgilerine ulaşabileceğini söyledi.İşte YSK seçmen sorgulama ekranı 2019! Detaylar haberimizde...

YSK seçmen sorgulama ekranı 2019! YSK Başkanı Sadi Güven, bazı vatandaşların YSK'da kaydını bulamadığına yönelik iddiaları cevapladı. Güven yaptığı açıklamada öğleden sonra vatandaşların kurulun internet sitesinden sandık bilgilerine ulaşabileceğini belirtti.

E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

e-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ aracılığıyla giriş yapın.Açılan sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi girin. Daha sonra arama satırına "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk sayfaya tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

YSK SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

 SEÇMEN KAYDI SORGULAMA YOLLARI

YSK seçmen kaydı sorgulama için üç yol var;

1-) Nerede Oy Kullanacağım adresinden,

2-) Mobil cihazınıza indireceğiniz "Seçmen Sorgulama" uygulamasından,

3-) e-Devlet kapısından ulaşabilirsiniz.

 

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN AÇIKLAMA YAPTI!

YSK Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bazı vatandaşların 31 Mart'ta oy kullanmasına rağmen YSK'nın seçmen sorgu ekranında kaydını bulamadığı iddialarına değinen Güven, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yapılan sorgulamada bulamazlar. Bizim sistem anlık olarak seçmen kimse listeler yayınlanıyor. Kendini bulamayan vatandaşlarımız muhtemelen adres değişikliği olup da İstanbul'dan gidenler olabilir. Veya listeden düşen seçmenlerdir. 23 Haziran'da yapacağımız seçim 31 Mart'ta yapılan seçimin tekrarıdır. Aynı seçmen listelerini kullanacağız. Kim oy kullanma hakkına sahipidiyse 23 Haziran'da oy kullanma hakkına sahip olacaklardır. Bugüne kadar kendini göremeyen vatandaşlarımız bugün öğleden sonra sistemi vatandaşlara açtığımızda nerede hangi sandıkta oy kullanacağını görme imkanına sahip olacak."

Güven şöyle devam etti:

"23 Haziran'da kullanacağımız sandık seçmen listelerini paylaştık. Vatandaşlar YSK sitesine girerek kendilerini sorgulayabilir. Hangi sandıkta oy kullanacaklarını görebilir. Sadece sandık kurulları değişecek. 31 Mart seçimindeki şartlarla seçime gidilecek. Herhangi bir ekleme ve çıkarma olmayacak. Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili listelerde değişiklik yapılmadan oy kullanamaz şerhi düşülecek."

YSK seçmen sorgulama ekranı 2019! ile ilgili etiketler İstanbul YSK
GÜNÜN VİDEOSU

Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin'den Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde ilginç hareket!

Ahu Tuğba’nın cenaze töreninde karşılaşan Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin, birbirlerini coşkuyla kucaklayarak havaya kaldırdı. Sosyal medyada paylaşılan o anlar tepki topladı.