Yunan’da kapıda vize coşkusu! Türk kahvesi ve döneri Türkiye'den daha ucuz

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasının ardından Türkler akın akın adalara tatile gidiyor. Türkiye ile özdeşleşen Türk kahvesi, döner gibi yiyecek içecekler de Yunan adalarında Türkiye’den daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Türkiye'de Bodrum, Çeşme gibi tatil yerlerinde gündem olan yüksek fiyatların ardından Türklerin de tatil rotası değişti. Kapıda vize uygulamasıyla Türklerin yaz tatili için tercihi Yunan adaları oldu. Adalara tatile gidenler fiyatların ucuz olduğun söyleyerek, "Çok şaşırdık gerçekten" yorumunu yaptı. Türk kahvesi, döner ve aynı denizden çıkan deniz ürünleri Türkiye'den daha ucuza satılıyor.

Yunan’da kapıda vize coşkusu! Türk kahvesi ve döneri Türkiye'den daha ucuz

TÜRKİYE'DE FİYATLAR PAHALI

Now Haber'e konuşan Yunanistan'da restoranda çalışan bir kişi, "Buraya geliyorlar çünkü fiyatlar ucuz, yemeklerimiz güzel. Türkiye'de fiyatlar pahalı olduğu için geliyorlar." dedi.

Yunan adalarına giden bir Türk de, "Çok uygun, çok şaşırdık gerçekten. Türkiye ile kıyasladığımız zaman kendi ülkemizde Türk kahvesini daha pahalıya içiyoruz. Kos Adası'nda 2 Euro'ya Türk kahvesi içtik, Türkiye'de 120 TL civarında" diye konuştu.
Türkler, Türk kahvesini bile Yunan Adası Kos'ta birçok tatil yöresinden daha ucuza içebiliyorlar. Kapıda vize uygulamasından sonra Yunan adalarına ilgi gösteren Türkler yemek fiyatlarının da kıyaslamasını yapıyor.

BALIK DAHA UCUZ

Aynı denizden çıkan deniz ürünleri de Türkiye'den daha ucuz. Kalamar, ahtopat ve salata yiyen 3 kişi 65 Euro öderken Türkiye'de ise kişi başı 758 TL civarında ücret ödeniyor.

TÜM PLAJLAR ÜCRETSİZ

Tüm plajlar da ücretsiz. Kos'ta pizza 10 Euro, hamburger 5 Euro civarında. Birçok restoranda da Türkler için menüler oluşturulmuş. Rodos'ta dönerin porsiyon fiyatı da 4.5 Euro'dan satılıyor.

Yunan’da kapıda vize coşkusu! Türk kahvesi ve döneri Türkiye'den daha ucuz ile ilgili etiketler ekonomi Yunanistan Vize Türk kahvesi
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.