Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar oldu 2024 Ağustos? Gümrük vergisi ne kadar, kaç TL?

Yurt dışından sipariş edilen ürünlere yeni bir gümrük vergisi düzenlemesi getirildi. Alışveriş limiti düşürülerek yeni ücretlendirme politikası uygulanacak. Bu değişiklik, 4458 Sayılı Gümrük Kanunun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar’da yapılan düzenlemeyle gerçekleşti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar oldu 2024 Ağustos? Gümrük vergisi ne kadar, kaç TL? İşte, 2024 gümrük vergisi sınırı!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile yurt dışından sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük vergisi politikası değiştirildi. 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinde yapılan değişiklikle birlikte, alışveriş limitlerinde de güncellemeye gidildi. Bu düzenleme, 2024 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girdi. Peki, Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar oldu 2024 Ağustos? Gümrük vergisi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar oldu 2024 Ağustos? Gümrük vergisi ne kadar, kaç TL?

YURT DIŞI ALIŞVERİŞ LİMİTİ NE KADAR OLDU 2024? 

Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ve değeri 30 euroyu aşmayan eşyalar için %30 vergi uygulanacak.

Diğer ülkelerden gelen aynı değer aralığındaki eşyalar için %60 vergi alınacak.

Ayrıca, ÖTV kanununa ekli listede yer alan eşya olması durumunda, %20 ilave vergi uygulanacak.

GÜMRÜK VERGİSİ NE KADAR OLDU 2024? 

 Yapılan düzenlemeye göre, 50 Euro’nun üzerindeki tüm yurt dışı alışverişlerde gümrük vergisi uygulanacak. Vergi oranı ise ürün türüne ve değerine göre değişiklik gösterecek. Ortalama olarak, bu tür alışverişlerde %18 oranında bir gümrük vergisi öngörülüyor. Örneğin, 100 Euro değerinde bir ürün satın aldığınızda, yaklaşık 18 Euro (yaklaşık 540 TL) gümrük vergisi ödemeniz gerekecek.

Bu düzenleme, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen, ticari amaç taşımayan ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşyalar ile kıymeti 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi ürünleri kapsıyor. Yeni vergi oranları, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden 15 gün sonra uygulanmaya başlayacak.

Önceki düzenlemeye göre, yurt dışı online alışveriş limiti 150 euro idi ve Avrupa Birliği’nden gelen ürünlerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise %30 vergi uygulanıyordu. Bu yeni düzenlemeyle, alışveriş limitinin yanı sıra vergi oranlarında da ciddi bir artış yaşanmış oldu.

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar oldu 2024 Ağustos? Gümrük vergisi ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler Gümrük
GÜNÜN VİDEOSU

Manisa'da mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşlarına boğuldu: Ben çocuklarımı nasıl okutacağım!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde zabıta tarafından mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşları içinde ”Allah aşkına bu hafta okullar açılıyor, ben ne yapacağım ağabey? Bir çıkar yolu gösterin, sabıkalıyız diye işe de almıyorlar” diyerek feryat etti