Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli?
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli? AK Parti Başkan vekili Mehmet Muş, yeni torba yasanın detaylarını açıkladı. Teklifler arasında yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılması yer aldı. Peki yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli? Detaylar haberimizde...
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli? AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş,çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni torba yasanın içerisinde yer alan teklifler arasında yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılması bulunuyor. Merak edilen detaylar haberimizde...
YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİR?
Yurt dışına çıkış harcı, çıkış kapılarında bulunan satış noktalarından yurt dışına çıkış harç pulu alınmak suretiyle ya da vergi daireleri, gümrük saymanlıkları veya yetkili bankalara makbuz karşılığı ödenir. Makbuz veya harç pulu, çıkış noktasındaki görevliye ibraz edilmek suretiyle çıkış yapılır.
YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCINI KİMLER ÖDER?
Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ödeyecektir.
İşte Muş’un açıklamasından satır başları:
Bugün AK Parti olarak yeni bir teklif veriyoruz. Teklifimiz 32 maddeden oluşmaktadır. Bazı bilgiler vermek istiyorum.
Bu paketimizin içerisinde varlık barışının süresini 6 ay daha uzatmayı teklif ediyoruz. Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz.
Bu aynı zamanda Türk ticaret kanununuyla da uyumlu hale gelmiş olacak.
Zorunlu karşılıklarla ilgili yine pasif tarafına değil aktif tarafına da bakmak suretiyle Merkez Bankası'na bazı yetkiler vermeyi teklif ediyoruz.
Aslında bu harcın kaldırılması yönünde talepler vardı ama sürpriz bir kararla 3 katından fazla bir zam getirilmesi teklif edildi. Yani yurt dışına çıkış harcının 50 TL'ye çıkarılmasını sunmuş bulunmaktayız.
Klonlanmış telefonların, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir.
Biliyorsunuz Merkez Bankası Başkanı’nın görev değişikliğiyle alakalı farklı açıklamalar yapılıyor. 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’nın maddesinde değişiklik yapılıyor. Şöyle bir ifade var. “Cumhurbaşkanında süreli atanan kamu yöneticileri, görevden alma gerekçeleri yanında, kurumsal hedeflere ulaşışamaması nedeniyle de süresi tamamlanmadan görevden alınabilirler”
Yapılan 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’nın ek 35’inci maddesinde düzenleme yapılması suretiyle, cumhurbaşkanına böyle bir yetki tamamlanmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir.