Z kuşağından ezber bozan meslek tercihi

Bugünün gençlerini ‘masa başı müdürlük peşindeler’ diye eleştirmek moda iken son tercihler bu düşünceyi boşa çıkardı. Rahatına düşkün sanılan Z kuşağının meğerse makina başında, uzun saatler çalışmayı gerektiren mühendisliği tercih ettiği ortaya çıktı. Gençlerin kariyer aramalarında ilk sırayı mühendislik bölümleri alıyor. Bu değişimde Türkiye’nin SİHA, uçak, savunma sanayi gibi milli teknoloji hamlesinin büyük payı var. İşte detaylar...

Online istihdam platformu Kariyer.net, bu yıl da üniversite tercihi döneminde gençlerin tercihlerini derledi. İşverenlerin Tercihi, Tercih Motoru, Meslekler Rehberi gibi farklı başlıklar altında paylaştığı bilgilerle öğrencilerin akıllarındaki sorulara yanıt veren “Kariyer.net Üniversite Rehberi” yaklaşık 11 milyon ziyaret aldı. Tercih dönemi boyunca en çok ilgiyi 10 binden fazla meslekle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı Meslekler Rehberi gördü. 

Z kuşağından ezber bozan meslek tercihi
 
Türkiye’deki tüm üniversiteler, 541 bölüm ve 10 bini aşkın mesleğin anlatıldığı rehberle üniversite öğrenci adayları; İşverenin Tercihi, Meslekler Rehberi, Tercih Motoru, Tercih Günleri Yayınları, Taban Puanları, Bölümler, Üniversiteler gibi başlıklar altında ihtiyaçları olan detaylı bilgilere ulaştı. Üniversite öğrenci adaylarının aklındaki tüm sorulara yanıt veren Kariyer.net Üniversite Rehberi, bu yılki tercih döneminde yaklaşık 11 milyon ziyaret aldı. 
 
Bu yıl 25 Temmuz’da gerçekleşen ve 9 farklı oturumdan oluşan ‘Kariyer Günleri’ etkinliğini ise 500 bini aşkın kişi izledi. 
 
En merak edilen meslek Endüstri Mühendisliği oldu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih dönemi boyunca en çok ilgiyi 10 binden fazla meslekle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı Meslekler Rehberi gördü. Bir mesleğin tanımından gerektirdiği yetkinliklere, o rolde çalışanların mezun oldukları üniversite ve bölümden bulundukları sektöre kadar detaylı bilgilerin yer aldığı Meslekler Rehberi, bu dönemde 3,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. 
 
En çok merak edilen mesleklerde ilk üç sırasıyla Endüstri Mühendisliği, Paramedik, Mekatronik Mühendisliği şeklinde oldu. Bu meslekleri ise Astsubaylık, Savcılık, Tıbbi Sekreterlik, Yönetim Sistemleri Uzmanlığı, Sağlık Yöneticiliği, Endüstriyel Tasarımcı ve Biyomedikal Mühendisliği izledi.
 
Uzman psikolog ve eğitimcilerden üniversite tercihine dair ipuçlarının yer aldığı Kariyer.netÜniversite Rehberi Blogu da ilgi gören sayfalar arasındaydı. Sınav stratejileri, sınava dair son dakika gelişmeleri ve uzman görüşlerinin yer aldığı videoların bulunduğu Kariyer.net Üniversite Blogu’nu yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Z kuşağından ezber bozan meslek tercihi ile ilgili etiketler ekonomi meslek
GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.