Zehra Neşe Kavak kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun asil listesinde yer alan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, son dönemin en çok merak edilen isimlerinden biri haline geldi. Peki, Zehra Neşe Kavak kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte, Zehra Neşe Kavak'ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, son dönemin en çok merak edilen isimlerinden biri haline geldi. Peki, Zehra Neşe Kavak kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte, Zehra Neşe Kavak'ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Zehra Neşe Kavak kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

ZEHRA NEŞE KAVAK KİMDİR?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 24 Haziran 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tıp eğitimini 1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, kariyerine Londra'da St. Thomas's Hastanesi'nde ihtisas yaparak devam etti. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doçentlik unvanını kazandı. 2000-2001 yıllarında King’s College Hastanesi’nde perinatoloji üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kavak, 2004 yılında Fetal Tıp Diploması'nı aldı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Perinatoloji Ünitesini kurarak profesör unvanına sahip oldu ve başhekimlik görevine getirildi.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 2001-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde başhekim olarak görev yaptı. 2002-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektör Danışmanlığı yaptı ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürüttü. 2001-2011 yılları arasında Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi.

Uluslararası hakemli dergilerde 70, ulusal hakemli dergilerde ise 83 makalesi yayımlanan Kavak, toplamda 1444 atıf almıştır. 11 asistan ihtisas tezine danışmanlık yapmış ve 120 bilimsel toplantıda bildiri sunmuştur. Perinatoloji alanında uluslararası toplantılarda 112 kez konuşma yapma daveti almış ve 23 uzmanlık sonrası eğitim sertifikası edinmiştir.

Ana araştırma konuları arasında gebelikte 3D-4D ultrasonografinin kullanımı ve invaziv girişimler yer almaktadır. Bu alanlarda İngilizce, İspanyolca ve Türkçe dillerinde toplam 13 kitap bölümüne katkıda bulunmuş olan Kavak, ayrıca İngilizce ve İspanyolca birer kitabı ve Türkçe bir kitabı yayımlamıştır.

2007 yılında New York Cornell Üniversitesi’ne misafir profesör olarak davet edilen Kavak, burada dersler vermiştir.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 2004 yılında Dünya Bilim ve Sanat Akademisi’ne (World Academy of Art and Science) üye olmuş ve 2009'da akademinin Mütevelli Heyeti'ne seçilmiştir. Bu görevlere seçilen ilk Türk olan Kavak, Eylül 2005'te Dünya Perinatoloji Derneği (World Association of Perinatology) Yönetim Kurulu’na seçilen ilk Türk doktor olmuştur. 2007'de International Academy of Perinatal Medicine’a üye seçilmiş ve "Fetus as a Patient Society" yönetim kurulu üyesidir.

15 Eylül 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Kent Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Temmuz 2024'te TFF Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alarak spor dünyasında da adını duyurmuştur.

 
Zehra Neşe Kavak kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler TFF
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.