Zehra Neşe Kavak kimdir? Zehra Neşe Kavak kaç yaşında, nereli?

Zehra Neşe Kavak kimdir? Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde olan Zehra Neşe Kavak mesleği ne? Zehra Neşe Kavak nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Zehra Neşe Kavak kimdir? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan Zehra Neşe Kavak mesleği ne? Zehra Neşe Kavak nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

ZEHRA NEŞE KAVAK KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Zehra Neşe Kavak, 24 Haziran 1965 tarihinde İstanbul'da doğdu. Kavak, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İhtisasını 1990-1991 yıllarında St. Thomas Hastanesi'nde tamamladı ve 1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Doçent unvanını aldı. 2000-2001 yıllarında King's College Hastanesi'nde perinatoloji alanında çalışmalar yapmış ve Fetal Tıp Diploması dahil olmak üzere çeşitli sertifikalar kazandı.

2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Perinatoloji Ünitesini kurarak profesör unvanını aldı ve aynı yıl hastanenin başhekimliğine atandı. 2001-2005 yılları arasında başhekimlik, 2002-2006 yılları arasında ise Marmara Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevini üstlendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı'nı iki dönem boyunca yürütmüş ve Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı'nı 2001-2011 yılları arasında devam ettirdi.

Sağlık alanında tarihe geçti

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan Zehra Neşe Kavak'ın uluslararası ve ulusal düzeyde yayımlanmış 153 makalesi bulunmakta olup, bu makaleler toplamda 1444 atıf aldı. Ayrıca, yönettiği 11 asistan ihtisas tezi ve 120'den fazla bilimsel toplantıda sunulan bildirisi vardır. Uluslararası alanda perinatoloji konusunda 112'den fazla konuşma yapmış ve 23 uzmanlık sonrası eğitim sertifikasına sahiptir.2004 yılında Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne üye seçilen Kavak, 2009 yılında Akademi'nin Mütevelli Heyetine seçilen ilk Türk oldu. Eylül 2005'te Dünya Perinatoloji Derneği Yönetim Kurulu'na seçilerek bu göreve getirilen ilk Türk doktordur. Ayrıca, International Academy of Perinatal Medicine üyesidir.

Zehra Neşe Kavak kimdir? Zehra Neşe Kavak kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Zehra Neşe Kavak TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Milli sporcumuz Hakan Akkaya madalyasını tekbirlerle kutladı!

Milli sporcumuz Hakan Akkaya, Paris 2024 Paralimpik Oyunları tekerlekli sandalye eskrim Epe A üçüncülük maçında İtalyan rakibi Emanuele Lambertini'yi 15-13 mağlup etti ve ülkemize bronz madalyayı kazandırdı. Hakan Akkaya galibiyetini tekbirler getirerek kutlarken, o anları izleyenlerin tüylerini diken diken etti.