Zelenskiy'nin müzakere çağrısına Putin'den yanıt: Rusya üst düzey müzakereye hazır!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sadece bir işgal değil, Avrupa'ya karşı savaşın başlangıcıdır.” diyerek Putin'e çağrı yapmıştı. Putin müzakere için yapmış olduğu açıklamada "Rusya üst düzey müzakereye hazır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna topraklarına giren Rusya'nın işgalinin ikinci gününde müzakere çağrısı gelmişti. 

ZELENSKİ: MÜZAKERE MASASINA OTURMALIYIZ

Öğleden sonra son duruma ilişkin bir değerlendirme yapan Zelenski, topraklarını işgal eden Rusya lideri Putin'e seslendi.

Rusya'nın sabahın erken saatlerine kadar füze vuruşlarına devam ettiğini belirten Zelenski, "Rusya füze vuruşlarına yerel saatle sabah 04.00'te yeniden başladı. Rus birlikleri birçok yönde ilerlemeyi durdurdu. Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor" açıklamasında bulundu. Zelenski Putin'e de diyalog çağrısında da bulunarak "Rusya'yı ölümleri durdurmak için yeniden müzakere masasına oturtmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

PUTİN: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Putin müzake çağrısı sonrası yapmış olduğu açıklamada "Rusya üst düzey müzakereye hazır" dedi.

 

 

Zelenskiy'nin müzakere çağrısına Putin'den yanıt: Rusya üst düzey müzakereye hazır! ile ilgili etiketler Putin Rusya Ukrayna müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.