Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında nereli, nerelerde çalıştı?

Son dönemde gündemde yer alan isimlerden biri olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yerel yönetimlerdeki deneyimiyle dikkat çekiyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı olarak %36,94 oy oranıyla Gebze Belediye Başkanı seçilen Büyükgöz, gündeme geldi. Peki, Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında nereli, nerelerde çalıştı? İşte, Zinnur Büyükgöz'ün hayatı!

 

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yerel yönetimlerdeki tecrübesiyle ön plana çıkıyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak %36,94 oy oranıyla Gebze Belediye Başkanı seçilen Büyükgöz, kamuoyunun ilgisini çekti. Peki, Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında, nereli ve kariyerinde hangi görevlerde bulundu? İşte, Zinnur Büyükgöz'ün hayatına dair merak edilenler!

Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında nereli, nerelerde çalıştı?

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ KİMDİR?

1964 Erzurum doğumlu olan Zinnur Büyükgöz, eğitim hayatına İstanbul’da başladı. İlkokulu Bakırköy Koca Sinan İlkokulu’nda, ortaokulu Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamladı. 1983 yılında Gebze İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1987’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir ve Bölge Plancısı unvanıyla mezun oldu. Aynı alanda yüksek lisansını da tamamlayan Büyükgöz, 33 yılı aşkın bir süredir şehir planlamacısı olarak görev yapmaktadır.

Siyasi kariyerine Refah Partisi ile adım atan Zinnur Büyükgöz, Darıca Belde Başkanlığı ve Gebze Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Daha sonra Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetimi İcra Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Gebze Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Aynı dönemde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği görevlerini de yerine getirdi.

Kültür varlıklarının korunması konusunda aktif olan Büyükgöz, İstanbul, Bursa ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları'nda görev aldı. 2014-2016 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Proje Danışma Kurul Üyeliği yaptı ve halen Teknopark İstanbul Teknoloji Bölgesi Proje Danışma Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Evli ve dört çocuk babası olan Zinnur Büyükgöz, Gebze'yi geleceğe taşımak için şehir planlaması ve yerel yönetim deneyimlerini bir araya getirerek çalışmalarına devam ediyor.

Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında nereli, nerelerde çalıştı? ile ilgili etiketler AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Hanife Mete isimli kadın metrobüste doğum yaptı, doğum anı araç kamerasına yansıdı

Esenyurt’ta taksi bulamayıp bindiği metrobüse binen 35 haftalık hamile Hanife Mete, Cennet Mahallesi durağında doğum yaptı. Eşi Cemal Mete’nin desteğiyle doğum yapan yeni anne, sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Mete ailesi, çocuğuna Yılmaz adını verdi. Metrobüste yaşanan doğum anı da araç kamerasına yansıdı.